Accesorii si componente

Cabluri de alimentare vehicule electrice

Cablurile de alimentare sunt utilizate pentru a conecta vehiculul la stația de incarcare. Acestea sunt compuse dintr-un conector pentru conectarea la statia de incarcare, un conector (mufa mobila) pentru conectarea vehiculului si un cablu cu o sectiune si o polaritate adecvata pentru acest tip de utilizare dar si  deosebit de rezistent la conditiile de functionare.

Prize si fise pentru statii de incarcare vehicule electrice

Prizele si fisele dedicate SCAME Ecomobility pentru statii de incarcare vehicule electrice sunt in diverse variante constructive si asigura protectia atat electrica cat si mecanica impusa de standardele si legislatia in vigoare pentru a face cat mai sigura exploatarea infrastructurii de incarcare.

Astfel, intreaga gama de prize si fise asigura o protectie IPXXD , conditie impusa si acceptata in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana pentru acest tip de produse. Deasemenea, aceste produse acopera urmatoarele tipuri de standarde de conexiune: domestic, Tip 3A, Tip 3C si Tip 2.

Un produs revolutionar este priza Tip 2 cu shutter si protectie antivandal care ofera blocajul accesului fizic la priza atata timp cat ea nu este activa precum si usurinta in utilizare nefiind necesara folosirea a doua maini pentru a introduce conectorul in priza si pentru a ridica un eventual capac al prizei. Accesul la priza este permis in urma unei autorizari anterioare care deblocheaza jaluzelele obturatoare ale prizei.